PHP/ASP/xHTML/CSS

Internet - Programmeer

Ondanks de opkomst van de zogenaamde WYSIWYG programmatuur, blijft het zelf kunnen programmeren en begrijpen van opmaak- en scripttalen van groot belang. Tot een aantal jaren geleden werd er hoofdzakelijk in HTML geprogrammeerd en opgemaakt. Ook wanneer men nu iets wil gaan doen met de opmaak van een website of een database koppeling begint het vergaren van de nodige kennis nog steeds met HTML.

PHP en ASP zijn scripttalen die een enorme opmars hebben gemaakt. Dankzij deze zogenaamde serverside scripttalen kan men een database koppelen aan een internet of intranet website. Op die manier blijft de inhoud van die website dus net zo actueel als de informatie die in de database is opgeslagen. Ook het opslaan van de informatie uit ingevulde formulieren in webpagina's is mogelijk met ASP en PHP. Talloze toepassingen zoals online winkels, content management systemen (CMS) en web administratie systemen zijn denkbaar. Programmeerervaring is niet noodzakelijk om aan de beginnerstrainingen te kunnen deelnemen.

Ondersteunende talen zijn Javascripting en CSS (Cascading StyleSheets). Vooral de kracht van de laatste wordt nogal eens onderschat, of beter gezegd: onbekend maakt onbemind. Met CSS kunt u op een heel efficiënte manier het uiterlijk van een of meer pagina's gestructureerd onderhouden en met slechts enkele handelingen aanpassen.

 

Contact