PHP/ASP/xHTML/CSS

Cascading StyleSheets

Cascading StyleSheets

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...webdocumenten opmaken met stijlbladen

Doelstelling

Het doel van deze cursus is u te leren hoe u met CSS de inhoud en het uiterlijk van een (bestaande) website kunt loskoppelen zodat deze makkelijker te onderhouden wordt. Bovendien leert u de opmaakmogelijkheden van CSS optimaal te benutten waardoor u weergave effecten kunt bereiken die met alleen HTML niet mogelijk zijn.

Doelgroep

Voor hen die CSS willen toepassen, zodat het opzetten van een gemakkelijker te onderhouden website mogelijk wordt.

Voorkennis

Kennis van HTML op het niveau van:
IPHT1 - HTML Programmeren 1 en
IPHT2 - HTML Programmeren 2 is een vereiste om deze training goed te kunnen volgen.

Lesstof

U leert wat CSS is, waarom het is ontstaan en welke versies we kennen. U leert de verschillende manieren waarmee u CSS aan HTML kunt koppelen. U leert hoe u in CSS stijlregels definieert en hoe u deze op verschillende manieren aan HTML elementen kunt koppelen. U leert de verschillende opmaakmogelijkheden die u heeft voor tekst, lettertypen, kleuren, achtergronden en lijsten. U leert dat elk HTML element in CSS door een box wordt voorgesteld en dat u hiervan de breedte, hoogte, marges en randen kunt manipuleren. U leert elementen exact te positioneren en in lagen over elkaar zetten. De cursus wordt afgesloten met een aantal leuke voorbeelden die u direct op uw site kunt gebruiken.

  • Ontstaan en versies van CSS
  • Voor- en nadelen van CSS
  • Browsercompatibiliteit
  • CSS aan HTML koppelen
  • CSS stijlregels definiëren
  • CSS selectoren
  • CSS eigenschappen en waarden
  • Positionering
  • Praktijkvoorbeelden

Cursusmateriaal

De cursisten krijgen een zelf ontwikkelde, zeer uitgebreide, Nederlandstalige cursusmap. Hierin kunnen zij de door de docent besproken theorie terugvinden en nog eens op hun gemak nalezen. De map bevat tevens de oefeningen die tijdens de cursus gemaakt worden onder begeleiding van de docent. Voor de snelle cursisten zijn er verdiepingsoefeningen.
Na afloop van de cursus kunt u zowel uw eigen uitwerkingen als die van de docent in ZIP of RAR formaat mee naar huis nemen.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van Imatica, waarop staat vermeld dat u de cursus "Cascading StyleSheets" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt een dag, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Om 12.30 is er lunch welke u bij aanvang van de training zelf heeft samengesteld. De lunch duurt tot ongeveer 13.15 uur. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 425,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, lunch en consumpties.

Cursusdata

Cascading StyleSheets - 1 dag
2024 mei
juni
juli
augustus
september
oktober
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@imatica.nl. Natuurlijk kunt u zich ook schriftelijk opgeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het inschrijfformulier (PDF), welke wij u graag op verzoek toesturen of faxen.
Bel ons: 088 - 88 00 700.
 

Contact